CoLab Plug&Play præsenteret på konference om cybersikkerhed og Blockchain i sundhedsvæsenet

Forside> Nyheder> CoLab Plug&Play præsenteret på international konference om cybersikkerhed og Blockchain i sundhedsvæsenet
07-05-2018

Projektchef Katrine Vedel præsenterede Colab Plug&Play på den internationale konference "Cyber Security and Blockchain in Healthcare"Konferencen er den første af sin art og blev afholdt i London. Det er planen, at konferencen skal være en årligt tilbagevendende begivenhed.

Katrine Vedel var inviteret til at fortælle om hvordan vi arbejder med interoperabilitet og sikkerhed i Colab Plug&Play.

Et dansk sundhedsvæsen med høj grad af digitalisering

Katrine fortalte både som det danske sundhedsvæsen, som sammenlignet med mange andre lande er effektivt og har en høj grad af digitalisering. Endvidere om at den danske nationale infrastruktur til opsamling og deling af data fra hjemmemålinger (telemedicin) på verdensplan er noget af det mest avancerede man har implementeret nationalt.

CoLab-modellen

Endeligt beskev Katrine hele CoLab-modellen og hvordan CoLab består af en række lokale enheder, som gør at CoLab er tilstede lokalt på sygehusene.

Om sin oplevelse af konferencen fortæller Katrine Vedel:

- Deltagerne på konferencen var meget teknisk orienterede - så tværsektorielt samarbejde, innovation og brugerinddragelse var nye begreber for mange af dem. Men de tekniske aspekter af vores infrastruktur og de fordele det giver og ikke mindst fordelene ved at have et teknisk testmiljø gjorde helt klart indtryk.

 

Som en del af præsentationen viste Katrien en ny film om Colab Plug&Play med engelske undertekster.

https://vimeo.com/267393686